GDPR

Poučení o zpracování osobních údajů

ze dne 25.5.2018

Správce osobních údajů:

Základní škola a mateřská škola Nová Ves nad Popelkou, příspěvková organizace, sídlo: Nová Ves nad Popelkou 250, 512 71, IČ: 71003819, zastoupená: Mgr. Kateřinou Emeriaud Jandovou, statutárním zástupcem, kontaktní e-mail: info@skolanovaves.cz ("Správce")

Pověřenec pro ochranu osobních údajů:

Správce jmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů, kontaktní údaje - jméno: Bc. Tereza Jahodová, e-mail: dpo@vatnet.cz ("Pověřenec")

Správce v souladu s platnými právními předpisy, tj. se zákonem č. 101/2000 Sb. (z. o ochraně osobních údajů), následných legislativních změn a s účinností ode dne 25. května 2018 také s nařízením Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen "nařízení" nebo "GDPR") Vás tímto informuje, že pro účely zápisu nových žáků (splnění zákonné povinnosti a pro účely oprávněného zájmu Správce ) bude zpracovávat Vaše osobní údaje a osobní údaje Vašich dětí ("OÚ") v rozsahu: jméno, příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo, rodné číslo, dále pak citlivé OÚ (zvláštní kategorie OÚ): údaje o zdravotním stavu.

Správce Vás informuje, že OÚ budou zpracovávány pro účel(y): zápisu a to na základě Právního důvodu zpracování. Správce nezpracovává OÚ nad rámec zákonem daného rozsahu, pokud s tím nevyslovíte písemný souhlas. Osobní údaje budou zpracovávány automatizovaně i ručně, a to při dodržení všech bezpečnostních zásad pro správu a zpracování osobních údajů.

Správce Vás informuje o tom, že mezi další příjemce OÚ kromě Správce patří zpracovatelé, s nimiž má Správce uzavřenu smlouvu o zpracování osobních údajů ("Zpracovatel") a poskytují dostatečné záruky ochrany Vašich osobních údajů, dále příjemci, kterým je umožněn přístup z důvodu plnění zákonných povinností a příjemci, kteří nejsou pro Správce Zpracovatelé, ale zprostředkovávající či vykonávající pro Správce služby nebo dodávky zboží a mají se Správcem uzavřenou dohodu o mlčenlivosti.

Správce Vás informuje, že nebude předávat bez Vašeho výslovného souhlasu Vaše OÚ příjemcům nebo zpracovatelům do třetí země mimo Evropský hospodářský prostor (EHP), pokud mají horší pravidla pro nakládání s osobními údaji než Česká republika.

Správce Vás informuje, že OÚ uloží po dobu nezbytně nutnou pro splnění daného účelu zpracováníu Správce. Správce Vás informuje, že máte právo požadovat od Správce přístup k OÚ, jejich opravu nebo výmaz, omezení zpracování nebo vznést námitku proti zpracování a právo na přenositelnost OÚ (tj. získat od Správce OÚ ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu a předat je jinému správci), že lze podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, že poskytnutí OÚ není povinností a že nedochází k automatickému rozhodování ani k profilování. Správce sděluje, že máte právo získat od Správce potvrzení, zda OÚ jsou či nejsou zpracovávány. Pravidla se řídí nařízením GDPR a související legislativou.

Správce sděluje, že máte právo na výmaz OÚ, (i) jestliže OÚ již nejsou potřebné pro Účel, (ii) jestliže odvoláte souhlas a neexistuje další právní důvod pro zpracování, (iii) jestliže vznesete námitky proti zpracovávání OÚ na základě oprávněného zájmu Správce nebo námitky proti automatizovanému individuálnímu rozhodování nebo proti profilování, (iv) jestliže OÚ byly zpracovávány protiprávně, (v) jestliže OÚ musí být vymazány ke splnění právní povinnosti, (vi) jestliže OÚ byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti.

Správce výslovně upozorňuje, že máte právo vznést kdykoli námitku proti zpracování OÚ, které se vás týkají, a byly získány ke splnění úkolu ve veřejném zájmu nebo na základě oprávněného zájmu Správce, včetně profilování. Dále máte právo vznést kdykoli námitku proti zpracování OÚ, které se vás týkají, pro marketingové účely. Správce upozorňuje, že máte právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování včetně profilování, které pro vás má právní účinky nebo se vás významně dotýká, ledaže je to nezbytné k uzavření nebo plnění smlouvy nebo je založeno na výslovném souhlasu.

Správce sděluje, že při porušení zabezpečení OÚ, které bude mít za následek vysoké riziko pro práva a svobody subjektu údajů, oznámí toto porušení bez zbytečného odkladu subjektu údajů.

Dokument ke stažení

poslední aktuality

Informace rodičům – září 2021

Milí rodiče, 

těšíme se na Vás a Vaše děti ve středu 1. 9. 2021 na školní zahradě, kde proběhne slavnostní přivítání prvňáčků. Od čtvrtka 2. 9. 2021 bude ve škole již možnost obědu a odpolední družiny. Dále bychom Vás chtěli informovat, že dne 2. 9., 6. 9. a 9. 9. proběhne ve škole dle nařízení MŠMT screeningové testování dětí antigenními testy. Testování bude probíhat stejně jako v minulém školním roce.

Zápis do MŠ pro školní rok 2021/2022

Milí rodiče,

rádi bychom Vás tímto pozvali k zápisu do naší mateřské školy, který se uskuteční ve dnech od 2. 5. do 16. 5. 2021. Tento rok bude z důvodu mimořádného opatření a nařízení vlády zápis do naší mateřské školy na školní rok 2021/2022 probíhat bez osobní přítomností dětí ve škole.

Zápis do 1. třídy pro školní rok 2021/2022

Vážení rodiče našich budoucích prvňáčků, rádi bychom Vás pozvali k zápisu do 1. třídy pro školní rok 2021/2022. V tomto roce bude z důvodu vyhlášení krizových opatření probíhat zápis bez osobní účasti dětí. Zápis proběhne v období od 19. dubna do 30. dubna 2021. Čtete dále pro podrobnosti...

Návrat dětí do školy od 12. dubna 2021

Vážení rodiče,

od pondělí 12. dubna 2021 se Vaše děti mohou konečně opět vrátit do školy. Abychom mohli školu otevřít, byla nám z MŠMT zaslána řada opatření, především povinné testování a používání chirurgických roušek (u dětí), případně respirátorů (u dospělých). 

Na ZŠ neprobíhá od 1. 3. 2021 prezenční výuka

Milí rodiče, prezenční výuka na základních a středních školách byla nařízením vlády od 1. 3. 2021 do 21.3. 2021 zrušena. Na naší základní škole neprobíhá tedy od 1. 3. 2021 prezenční výuka dětí. Výuka dětí pokračuje nadále formou distančního vzdělávání. Čtete dále pro podrobnosti...


Strana 1 z 10
Starší »