GDPR

Poučení o zpracování osobních údajů

ze dne 25.5.2018

Správce osobních údajů:

Základní škola a mateřská škola Nová Ves nad Popelkou, příspěvková organizace, sídlo: Nová Ves nad Popelkou 250, 512 71, IČ: 71003819, zastoupená: Mgr. Kateřinou Emeriaud Jandovou, statutárním zástupcem, kontaktní e-mail: info@skolanovaves.cz ("Správce")

Pověřenec pro ochranu osobních údajů:

Správce jmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů, kontaktní údaje - jméno: Bc. Tereza Jahodová, e-mail: dpo@vatnet.cz ("Pověřenec")

Správce v souladu s platnými právními předpisy, tj. se zákonem č. 101/2000 Sb. (z. o ochraně osobních údajů), následných legislativních změn a s účinností ode dne 25. května 2018 také s nařízením Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen "nařízení" nebo "GDPR") Vás tímto informuje, že pro účely zápisu nových žáků (splnění zákonné povinnosti a pro účely oprávněného zájmu Správce ) bude zpracovávat Vaše osobní údaje a osobní údaje Vašich dětí ("OÚ") v rozsahu: jméno, příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo, rodné číslo, dále pak citlivé OÚ (zvláštní kategorie OÚ): údaje o zdravotním stavu.

Správce Vás informuje, že OÚ budou zpracovávány pro účel(y): zápisu a to na základě Právního důvodu zpracování. Správce nezpracovává OÚ nad rámec zákonem daného rozsahu, pokud s tím nevyslovíte písemný souhlas. Osobní údaje budou zpracovávány automatizovaně i ručně, a to při dodržení všech bezpečnostních zásad pro správu a zpracování osobních údajů.

Správce Vás informuje o tom, že mezi další příjemce OÚ kromě Správce patří zpracovatelé, s nimiž má Správce uzavřenu smlouvu o zpracování osobních údajů ("Zpracovatel") a poskytují dostatečné záruky ochrany Vašich osobních údajů, dále příjemci, kterým je umožněn přístup z důvodu plnění zákonných povinností a příjemci, kteří nejsou pro Správce Zpracovatelé, ale zprostředkovávající či vykonávající pro Správce služby nebo dodávky zboží a mají se Správcem uzavřenou dohodu o mlčenlivosti.

Správce Vás informuje, že nebude předávat bez Vašeho výslovného souhlasu Vaše OÚ příjemcům nebo zpracovatelům do třetí země mimo Evropský hospodářský prostor (EHP), pokud mají horší pravidla pro nakládání s osobními údaji než Česká republika.

Správce Vás informuje, že OÚ uloží po dobu nezbytně nutnou pro splnění daného účelu zpracováníu Správce. Správce Vás informuje, že máte právo požadovat od Správce přístup k OÚ, jejich opravu nebo výmaz, omezení zpracování nebo vznést námitku proti zpracování a právo na přenositelnost OÚ (tj. získat od Správce OÚ ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu a předat je jinému správci), že lze podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, že poskytnutí OÚ není povinností a že nedochází k automatickému rozhodování ani k profilování. Správce sděluje, že máte právo získat od Správce potvrzení, zda OÚ jsou či nejsou zpracovávány. Pravidla se řídí nařízením GDPR a související legislativou.

Správce sděluje, že máte právo na výmaz OÚ, (i) jestliže OÚ již nejsou potřebné pro Účel, (ii) jestliže odvoláte souhlas a neexistuje další právní důvod pro zpracování, (iii) jestliže vznesete námitky proti zpracovávání OÚ na základě oprávněného zájmu Správce nebo námitky proti automatizovanému individuálnímu rozhodování nebo proti profilování, (iv) jestliže OÚ byly zpracovávány protiprávně, (v) jestliže OÚ musí být vymazány ke splnění právní povinnosti, (vi) jestliže OÚ byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti.

Správce výslovně upozorňuje, že máte právo vznést kdykoli námitku proti zpracování OÚ, které se vás týkají, a byly získány ke splnění úkolu ve veřejném zájmu nebo na základě oprávněného zájmu Správce, včetně profilování. Dále máte právo vznést kdykoli námitku proti zpracování OÚ, které se vás týkají, pro marketingové účely. Správce upozorňuje, že máte právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování včetně profilování, které pro vás má právní účinky nebo se vás významně dotýká, ledaže je to nezbytné k uzavření nebo plnění smlouvy nebo je založeno na výslovném souhlasu.

Správce sděluje, že při porušení zabezpečení OÚ, které bude mít za následek vysoké riziko pro práva a svobody subjektu údajů, oznámí toto porušení bez zbytečného odkladu subjektu údajů.

Dokument ke stažení

poslední aktuality

Uzavření MŠ v době letních prázdnin


Mateřská škola bude během letních prázdnin v provozu do 15. 7. 2022 a pak opět od 22. 8. 2022.


18. 7. 2022 – 19. 8. 2022 bude mateřská škola uzavřena.


Zvláštní zápis do mateřské a základní školy pro ukrajinské děti / Спеціальний набір українських дітей до дитячого садка та початкової школи

Oznámení o konání zvláštního zápisu do základníhovzdělávání ve školním roce 2022/2023 podle § 2 zákona č. 67/2022 Sb. (Lex Ukrajina školství)

Повідомлення про спеціальний запис до початкової школи на навчальний рік 2022/2023 згідно з § 2 Закону № 67/2022 Зб. («лекс Україна» - освіта)


V sekci DOKUMENTY přibyly dva dokumenty o podmínkách zvláštního zápisu do mateřské a základní školy pro příští školní rok.

До відділу  DOKUMENTY додано два документи про умови спеціального зарахування до дитсадка та початкової школи на наступний навчальний рік.


Termín zápisu / Дата та час запису: 15. 6. a 16. 6. 2022 od 14 hod do 16 hod / 15 червня та 16 червня 2022 року з 14:00 до 16:00 год

Rozhodnutí o přijetí (MŠ/ZŠ)

V sekci dokumenty je zveřejněno rozhodnutí o přijetí uchazečů pro školní rok 2022/23


Zápis do mateřské školy na školní rok 2022/2023

Milí rodiče,

rádi bychom Vás a Vaše děti pozvali k zápisu do naší mateřské školy na školní rok 2022/2023, který se uskuteční v úterý  3. 5. 2022 a ve středu 4. 5. 2022 vždy od 13 hod do 15 hod ve třídě naší mateřské školy. 

V případě jakýchkoliv dotazů nás kontaktujte na tel. čísle 481 675 174.

Těšíme se na  Vás

 

Při podávání žádosti o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání předložízákonný zástupce dítěte:

  1. řádně vyplněnou žádost o přijetí dítěte k předškolnímu vzdělávání potvrzenou od lékaře, že se dítě podrobilo stanovenému pravidelnému očkování, popř. doklad, že je proti nákaze imunní nebo se nemůže očkování podrobit pro trvalou kontraindikaci (k tomuto účelu poslouží i vyjádření lékaře v žádosti o přijetí k předškolnímu vzdělávání) 
  2. žádost dítěte, pro které je předškolní vzdělávání povinné (dítě do 31. 8. 2022 dovršilo pátý rok věku), předá žádost o přijetí k předškolnímu vzdělávání ředitelce školy bez lékařského potvrzení. 
  3. občanský průkaz 
  4. originál rodného listu 
  5. potvrzení trvalého bydliště dítěte, je-li odlišné od trvalého bydliště zákonného zástupce 
  6. pokud se zákonný zástupce nemůže dostavit s dítětem ve stanovený den zápisu, dohodne si s ředitelkou školy náhradní termín. 

Poznámka: Občané Evropské unie či občané třetích zemí jsou povinni doložit oprávnění k pobytu na území ČR na dobu delší než 90 dnů (ustanovení 20 odst. 2 pism. d školského zákona ve znění pozdějších předpisů).

Rozhodnutí o přijetí se oznamují zveřejněním seznamu dětí pod přiděleným registračním číslem na veřejném místě –na vstupních dveřích do budovy Mateřské školy i na webových stránkách školy a to po dobu 15 dnů. 

Rozhodnutí o nepřijetí k předškolnímu vzdělávání si zákonný zástupce vyzvedne osobně, nebo mu bude doručeno dopisem do vlastních rukou. 

Formulář žádosti lze vyzvednou v budově Mateřské školy Nová Ves nad Popelkou, příspěvková organizace, na webových stránkách školy.

Zápis nových prvňáčků pro školní rok 2022/23

Zveme Vás s předškoláky k zápisu do 1. třídy pro školní rok 2022/2023, který proběhne ve čtvrtek 28. dubna 2022 v 16 hod. v prostorách Základní školy v Nové Vsi nad Popelkou. S sebou občanský průkaz a rodný list dítěte.

Jsme malotřídní škola se dvěma třídami, ve kterých se vzdělávají děti od 1. do 5. ročníku. Díky prostředí s menším počtem dětí ve třídě je u nás prostor pro individuální přístup ke každému dítěti, pro kvalitní vzdělávání dětí i pro celkový rozvoj jejich osobnosti. Během  školního roku hrají děti také divadlo, učí se hrát na flétnu, v různých projektech se učí pozorovat přírodu v cyklu roku a  společně slaví tradiční svátky. Naše škola  klade důraz na vytváření pozitivního, bezpečného klimatu třídy i školy a na spolupráci rodičů se školou. Školáci mají možnost navštěvovat školní družinu a různé kroužky.

Pokud máte zájem dozvědět se více o naší škole, prohlédnout si školu nebo se účastnit otevřené hodiny, kontaktujete nás prosím na tel. čísle 481675156 nebo napište e-mail na adresu info@skolanovaves.cz.

Těšíme se na Vás!


Mgr. Zuzana Boučková – v zastoupení ředitelky školy

Strana 1 z 11
Starší »