GDPR

Poučení o zpracování osobních údajů

ze dne 25.5.2018

Správce osobních údajů:

Základní škola a mateřská škola Nová Ves nad Popelkou, příspěvková organizace, sídlo: Nová Ves nad Popelkou 250, 512 71, IČ: 71003819, zastoupená: Mgr. Kateřinou Emeriaud Jandovou, statutárním zástupcem, kontaktní e-mail: info@skolanovaves.cz ("Správce")

Pověřenec pro ochranu osobních údajů:

Správce jmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů, kontaktní údaje - jméno: Bc. Tereza Jahodová, e-mail: dpo@vatnet.cz ("Pověřenec")

Správce v souladu s platnými právními předpisy, tj. se zákonem č. 101/2000 Sb. (z. o ochraně osobních údajů), následných legislativních změn a s účinností ode dne 25. května 2018 také s nařízením Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen "nařízení" nebo "GDPR") Vás tímto informuje, že pro účely zápisu nových žáků (splnění zákonné povinnosti a pro účely oprávněného zájmu Správce ) bude zpracovávat Vaše osobní údaje a osobní údaje Vašich dětí ("OÚ") v rozsahu: jméno, příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo, rodné číslo, dále pak citlivé OÚ (zvláštní kategorie OÚ): údaje o zdravotním stavu.

Správce Vás informuje, že OÚ budou zpracovávány pro účel(y): zápisu a to na základě Právního důvodu zpracování. Správce nezpracovává OÚ nad rámec zákonem daného rozsahu, pokud s tím nevyslovíte písemný souhlas. Osobní údaje budou zpracovávány automatizovaně i ručně, a to při dodržení všech bezpečnostních zásad pro správu a zpracování osobních údajů.

Správce Vás informuje o tom, že mezi další příjemce OÚ kromě Správce patří zpracovatelé, s nimiž má Správce uzavřenu smlouvu o zpracování osobních údajů ("Zpracovatel") a poskytují dostatečné záruky ochrany Vašich osobních údajů, dále příjemci, kterým je umožněn přístup z důvodu plnění zákonných povinností a příjemci, kteří nejsou pro Správce Zpracovatelé, ale zprostředkovávající či vykonávající pro Správce služby nebo dodávky zboží a mají se Správcem uzavřenou dohodu o mlčenlivosti.

Správce Vás informuje, že nebude předávat bez Vašeho výslovného souhlasu Vaše OÚ příjemcům nebo zpracovatelům do třetí země mimo Evropský hospodářský prostor (EHP), pokud mají horší pravidla pro nakládání s osobními údaji než Česká republika.

Správce Vás informuje, že OÚ uloží po dobu nezbytně nutnou pro splnění daného účelu zpracováníu Správce. Správce Vás informuje, že máte právo požadovat od Správce přístup k OÚ, jejich opravu nebo výmaz, omezení zpracování nebo vznést námitku proti zpracování a právo na přenositelnost OÚ (tj. získat od Správce OÚ ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu a předat je jinému správci), že lze podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, že poskytnutí OÚ není povinností a že nedochází k automatickému rozhodování ani k profilování. Správce sděluje, že máte právo získat od Správce potvrzení, zda OÚ jsou či nejsou zpracovávány. Pravidla se řídí nařízením GDPR a související legislativou.

Správce sděluje, že máte právo na výmaz OÚ, (i) jestliže OÚ již nejsou potřebné pro Účel, (ii) jestliže odvoláte souhlas a neexistuje další právní důvod pro zpracování, (iii) jestliže vznesete námitky proti zpracovávání OÚ na základě oprávněného zájmu Správce nebo námitky proti automatizovanému individuálnímu rozhodování nebo proti profilování, (iv) jestliže OÚ byly zpracovávány protiprávně, (v) jestliže OÚ musí být vymazány ke splnění právní povinnosti, (vi) jestliže OÚ byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti.

Správce výslovně upozorňuje, že máte právo vznést kdykoli námitku proti zpracování OÚ, které se vás týkají, a byly získány ke splnění úkolu ve veřejném zájmu nebo na základě oprávněného zájmu Správce, včetně profilování. Dále máte právo vznést kdykoli námitku proti zpracování OÚ, které se vás týkají, pro marketingové účely. Správce upozorňuje, že máte právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování včetně profilování, které pro vás má právní účinky nebo se vás významně dotýká, ledaže je to nezbytné k uzavření nebo plnění smlouvy nebo je založeno na výslovném souhlasu.

Správce sděluje, že při porušení zabezpečení OÚ, které bude mít za následek vysoké riziko pro práva a svobody subjektu údajů, oznámí toto porušení bez zbytečného odkladu subjektu údajů.

Dokument ke stažení

poslední aktuality

Třídní schůzka první a druhé třídy

Zveme rodiče žáčků první a druhé třídy na třídní schůzku tento čtvrtek 8. září 2022 od 16:00 hod.

Informace k začátku školního roku 2022/2023

První školní den se sejdeme ve čtvrtek 1.9.2022 v 8:00 hod. na školní zahradě - proběhne slavnostní zahájení a poté půjdou děti na chvíli do třídy. Konec bude kolem 9:00 hod. Děti v tento den nemají oběd ani družinu.

V pátek 2.9. se již sejdeme s dětmi ve škole v 7:45 hod. a bude probíhat výuka podle rozvrhu. Družina bude do 15:00 hod.
Možnost družiny bude v tomto školním roce od pondělí do čtvrtka do 16:00 hod, v pátek do 15:00 hod.
Děti si budou nosit svačinky z domu jako v minulém školním roce.

První školní den zajděte, prosím, za paní Svobodovou a domluvte se s ní na hrazení stravného. Rodiče prvňáčků budou potřebovat vyplněné "Přihlášky ke stravování". Cena za obědy bude v tomto školním roce 28,- kč za oběd.
Ostatní si řekneme na první rodičovské schůzce ve čtvrtek 8.9.2022 v 16:00 hod.
Na rodičovské schůzce budu vybírat příspěvek do třídního fondu - 350,- kč, poplatek za školní družinu 350,- kč. Kdo bude chtít, tak je možnost zakoupit si dřevěné pero - 219,- kč, voskovky - 288,- kč.
S pozdravem Zuzana Boučková

Uzavření MŠ v době letních prázdnin


Mateřská škola bude během letních prázdnin v provozu do 15. 7. 2022 a pak opět od 22. 8. 2022.


18. 7. 2022 – 19. 8. 2022 bude mateřská škola uzavřena.


Zvláštní zápis do mateřské a základní školy pro ukrajinské děti / Спеціальний набір українських дітей до дитячого садка та початкової школи

Oznámení o konání zvláštního zápisu do základníhovzdělávání ve školním roce 2022/2023 podle § 2 zákona č. 67/2022 Sb. (Lex Ukrajina školství)

Повідомлення про спеціальний запис до початкової школи на навчальний рік 2022/2023 згідно з § 2 Закону № 67/2022 Зб. («лекс Україна» - освіта)


V sekci DOKUMENTY přibyly dva dokumenty o podmínkách zvláštního zápisu do mateřské a základní školy pro příští školní rok.

До відділу  DOKUMENTY додано два документи про умови спеціального зарахування до дитсадка та початкової школи на наступний навчальний рік.


Termín zápisu / Дата та час запису: 15. 6. a 16. 6. 2022 od 14 hod do 16 hod / 15 червня та 16 червня 2022 року з 14:00 до 16:00 год

Rozhodnutí o přijetí (MŠ/ZŠ)

V sekci dokumenty je zveřejněno rozhodnutí o přijetí uchazečů pro školní rok 2022/23


Strana 1 z 12
Starší »