GDPR

Poučení o zpracování osobních údajů

ze dne 25.5.2018

Správce osobních údajů:

Základní škola a mateřská škola Nová Ves nad Popelkou, příspěvková organizace, sídlo: Nová Ves nad Popelkou 250, 512 71, IČ: 71003819, zastoupená: Mgr. Kateřinou Emeriaud Jandovou, statutárním zástupcem, kontaktní e-mail: info@skolanovaves.cz ("Správce")

Pověřenec pro ochranu osobních údajů:

Správce jmenoval pověřence pro ochranu osobních údajů, kontaktní údaje - jméno: Bc. Tereza Jahodová, e-mail: dpo@vatnet.cz ("Pověřenec")

Správce v souladu s platnými právními předpisy, tj. se zákonem č. 101/2000 Sb. (z. o ochraně osobních údajů), následných legislativních změn a s účinností ode dne 25. května 2018 také s nařízením Evropského parlamentu a Rady EU 2016/679 o ochraně fyzických osob v souvislosti se zpracováním osobních údajů a o volném pohybu těchto údajů (dále jen "nařízení" nebo "GDPR") Vás tímto informuje, že pro účely zápisu nových žáků (splnění zákonné povinnosti a pro účely oprávněného zájmu Správce ) bude zpracovávat Vaše osobní údaje a osobní údaje Vašich dětí ("OÚ") v rozsahu: jméno, příjmení, e-mailová adresa, telefonní číslo, rodné číslo, dále pak citlivé OÚ (zvláštní kategorie OÚ): údaje o zdravotním stavu.

Správce Vás informuje, že OÚ budou zpracovávány pro účel(y): zápisu a to na základě Právního důvodu zpracování. Správce nezpracovává OÚ nad rámec zákonem daného rozsahu, pokud s tím nevyslovíte písemný souhlas. Osobní údaje budou zpracovávány automatizovaně i ručně, a to při dodržení všech bezpečnostních zásad pro správu a zpracování osobních údajů.

Správce Vás informuje o tom, že mezi další příjemce OÚ kromě Správce patří zpracovatelé, s nimiž má Správce uzavřenu smlouvu o zpracování osobních údajů ("Zpracovatel") a poskytují dostatečné záruky ochrany Vašich osobních údajů, dále příjemci, kterým je umožněn přístup z důvodu plnění zákonných povinností a příjemci, kteří nejsou pro Správce Zpracovatelé, ale zprostředkovávající či vykonávající pro Správce služby nebo dodávky zboží a mají se Správcem uzavřenou dohodu o mlčenlivosti.

Správce Vás informuje, že nebude předávat bez Vašeho výslovného souhlasu Vaše OÚ příjemcům nebo zpracovatelům do třetí země mimo Evropský hospodářský prostor (EHP), pokud mají horší pravidla pro nakládání s osobními údaji než Česká republika.

Správce Vás informuje, že OÚ uloží po dobu nezbytně nutnou pro splnění daného účelu zpracováníu Správce. Správce Vás informuje, že máte právo požadovat od Správce přístup k OÚ, jejich opravu nebo výmaz, omezení zpracování nebo vznést námitku proti zpracování a právo na přenositelnost OÚ (tj. získat od Správce OÚ ve strukturovaném, běžně používaném a strojově čitelném formátu a předat je jinému správci), že lze podat stížnost u Úřadu pro ochranu osobních údajů, že poskytnutí OÚ není povinností a že nedochází k automatickému rozhodování ani k profilování. Správce sděluje, že máte právo získat od Správce potvrzení, zda OÚ jsou či nejsou zpracovávány. Pravidla se řídí nařízením GDPR a související legislativou.

Správce sděluje, že máte právo na výmaz OÚ, (i) jestliže OÚ již nejsou potřebné pro Účel, (ii) jestliže odvoláte souhlas a neexistuje další právní důvod pro zpracování, (iii) jestliže vznesete námitky proti zpracovávání OÚ na základě oprávněného zájmu Správce nebo námitky proti automatizovanému individuálnímu rozhodování nebo proti profilování, (iv) jestliže OÚ byly zpracovávány protiprávně, (v) jestliže OÚ musí být vymazány ke splnění právní povinnosti, (vi) jestliže OÚ byly shromážděny v souvislosti s nabídkou služeb informační společnosti.

Správce výslovně upozorňuje, že máte právo vznést kdykoli námitku proti zpracování OÚ, které se vás týkají, a byly získány ke splnění úkolu ve veřejném zájmu nebo na základě oprávněného zájmu Správce, včetně profilování. Dále máte právo vznést kdykoli námitku proti zpracování OÚ, které se vás týkají, pro marketingové účely. Správce upozorňuje, že máte právo nebýt předmětem žádného rozhodnutí založeného výhradně na automatizovaném zpracování včetně profilování, které pro vás má právní účinky nebo se vás významně dotýká, ledaže je to nezbytné k uzavření nebo plnění smlouvy nebo je založeno na výslovném souhlasu.

Správce sděluje, že při porušení zabezpečení OÚ, které bude mít za následek vysoké riziko pro práva a svobody subjektu údajů, oznámí toto porušení bez zbytečného odkladu subjektu údajů.

Dokument ke stažení

poslední aktuality

Zápis do MŠ na školní rok 2019/2020

Srdečně zveme všechny rodiče a jejich děti k zápisu do naší Mateřské školy v Nové Vsi nad Popelkou, který se koná v pondělí 6.5.2019 v čase od 14:00 do 16:30.

Zápis prvňáčků do ZŠ na r. 2019/2020

Srdečně Vás s předškoláky zveme k zápisu do 1. třídy pro školní rok 2019/2020, který proběhne 25. dubna 2019 v 16hod v prostorách Základní školy v Nové Vsi nad Popelkou. S sebou občanský průkaz a rodný list dítěte.

Masopust 2019

Ve čtvrtek 28.února se před samoobsluhou v Nové Vsi nad Popelkou sešly různé masky například: Masopust, Půst, hroznové víno, drak, král a další.

Hudební setkání se starými nástroji

Velkým zážitkem pro děti ze školy, školky i pro paní učitelky bylo hudební setkání s Michalelem Pospíšilem, které proběhlo v sále ZUŠ v Nové Pace.

Masopust v naší vesnici

V úterý 13. února po vyučování se na parkovišti začaly scházet různé masky. Když jsme se všichni sešli, tak jsme se vydali k paní Paulů. Hned jak otevřela dveře, začali jsme zpívat různé masopustní písničky.

Strana 1 z 8
Starší »